Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben jij geschikt voor een Business Course?

geschikte business course

Wanneer ben je geschikt om deel te nemen voor business-course? Velen denken geschikt te zijn maar dat is niet iedereen. Het is belangrijk om te beschikken over bepaalde eigenschappen om voor een business-course in aanmerking te komen. Er gaat dan ook vaak een selectieprocedure aan voor af. Ontdek hier of je een geschikte kandidaat bent voor een Business Course!

Belangrijke eigenschappen bij een business course

Dit zijn enkele belangrijke eigenschappen die nuttig kunnen zijn voor een business course:

  • Analytisch vermogen: Het vermogen om informatie te analyseren, te begrijpen en toe te passen om problemen op te lossen en beslissingen te nemen.

  • Creativiteit: Het vermogen om originele en innovatieve ideeën te bedenken om problemen op te lossen en kansen te benutten.

  • Communicatieve vaardigheden: Het vermogen om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Leiderschap: Het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en te leiden om doelstellingen te bereiken.

  • Interpersoonlijke vaardigheden: Het vermogen om samen te werken met diverse groepen en om te gaan met verschillende persoonlijkheden.

  • Tijdmanagement: Het vermogen om prioriteiten te stellen en tijd efficiënt te beheren om projecten op tijd af te ronden.

  • Doorzettingsvermogen: Het vermogen om gemotiveerd te blijven en zich in te zetten om doelstellingen te bereiken, zelfs in de face van obstakels of uitdagingen.

Als je deze eigenschappen hebt en je wilt je aanmelden voor een business-course moet je gaan solliciteren. Van jouw sollicitatie wordt het een en ander verwacht. Daarom zijn er een aantal tips opgesteld die daarbij kunnen helpen.

Tips om een goede motivatiebrief te schrijven

  1. Begin met een sterke openingszin die de aandacht van de lezer trekt.
  2. Schrijf een op maat gemaakte brief en zorg dat deze past bij de functie waarvoor je solliciteert.
  3. Gebruik voorbeelden om te onderstrepen waarom jij de juiste persoon bent voor de baan.
  4. Houd het kort en bondig, maar zorg dat je alle belangrijke informatie erin hebt staan.
  5. Let op je taalgebruik en maak geen taalfouten.
  6. Vermijd clichés en wees authentiek in je verhaal.
  7. Sluit af met een sterke en positieve noot die de lezer aanmoedigt om contact met je op te nemen.

Wil jij er bovenuit steken met jouw motivatiebrief? Lees hier een blog over waar je op moet letten tijdens het schrijven van een motivatiebrief!

Openingszinnen van een motivatiebrief: do’s and don’ts

Hieronder zijn er een enkele tips voor effectieve openingszinnen:

  1. Begin met een sterke, persoonlijke en creatieve verklaring die je inleidt en je kwalificaties en ervaringen benadrukt.

  2. Gebruik een citaat, een interessant feit of statistiek om de aandacht van de lezer te trekken.

  3. Schrijf een motiverende zin die de lezer aanspoort om verder te lezen, bijvoorbeeld door te wijzen op de unieke uitdagingen van de functie waarvoor je solliciteert.

  4. Overweeg om een vraag te stellen die verband houdt met de baan, de organisatie of de industrie om de interesse van de lezer te wekken.

  5. Beginnen met ‘Naar aanleiding van…’ is passé

  6. Nieuws is altijd een goede binnenkomer, dus betrek, indien relevant, de actualiteiten in je openingszin
  7. Begin niet meteen met jezelf voor te stellen
  8. Name dropping werkt altijd goed

Bij het schrijven van een motivatiebrief is het belangrijk om de aandacht van de lezer te trekken en interesse te wekken in je kwalificaties voor de functie. Kies dus een openingszin die past bij jouw persoonlijkheid en die de aandacht van de lezer op een positieve manier zal vangen.

Tip: Zet je deelname aan een Business Course deelname altijd op je CV!

Ook al ben je na de business-course niet geselecteerd dan is het toch handig om je deelname aan een business course op je cv te zetten. Je deelname aan de business course laat wel zien dat je een bepaalde focus hebt. Tevens laat je zien dat je duidelijke keuzes maakt in je oriëntatie en dat je je bezig houdt met je toekomst.

Bekijk hier alle business courses die er binnenkort zijn!

Blog Categories: scriptie