Overslaan en naar de inhoud gaan

Consultancy Nederland business courses?

Consultancy kantoren organiseren om verschillende redenen business courses. Onder anderen om studenten kennis te laten maken met het kantoor en een beeld te geven over hoe het is om een Consultancy Nederland te werken. Doordat het werk van een consultant vooral bestaat uit het oplossen van de cases van een cliënt wordt dit ook mee genomen in de business courses. De business courses wordt dan vaak rondom een case georganiseerd.

Cases bij de business courses van consultancy Nederland
Samen met de rest van de uitgenodigde kandidaten wordt er gewerkt aan case die op dat moment speelt bij het kantoor. Je doorloopt daarom de stappen die een volleerde consultant ook zou doorlopen in een case. De stappen zijn onder anderen het uitvoeren van analyses en het presenteren van resultaten.

Beoordeling tijdens de business courses
Tijdens de consultancy business course wordt je niet meteen op je prestaties beoordeeld. Het is gebruikelijk dat ook je andere vaardigheden zoals sociale vaardigheden en je motivatie worden mee genomen. Stel je daarom vooral positief op, wees gemotiveerd, toon initiatief en gedraag je fatsoenlijk.

Nederlandse consultancy kantoren leren kennen tijdens business courses
Voor studenten is een consultancy business course een uitgelezen kans om de verschillen van consultancy kantoren te ontdekken. Daarnaast is het goed mogelijkheid om er achter te komen of het perfect bij jou past of dat je, je verder gaat oriënteren. Wanneer je er achter komt dat het werk bij je past, kan je contact maken met de consultants die je waarschijnlijk  kunnen helpen bij het voorbereiden voor het sollicitatieproces en het case interview.