Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 23 juni 2016

Een business course

Wil je meer weten van een bedrijf waarbij je interesse hebt voor een functie. Ga dan naar een business-course.
Tijdens een business-course maak je kennis met het bedrijf en laat je, je eigen visitekaartje achter. Vaak krijg je een aantal presentaties, voer je gesprekken met werknemers en maak je een aantal testen en cases. En wie weet selecteert het bedrijf jou voor een leertraject of functie. Weet je nog niet goed wat een business course is, hier worden de belangrijkste vragen beantwoord, zodat je een eerste beeld krijgt van een business courses.

1. Wat is een business course? Een business-course is een recruitmentactiviteit die bedrijven gebruiken om de studenten met het juiste talent te werven die bij hun bedrijf passen. Vaak duurt een business course meerdere dagen en gemiddeld nemen er 20 à 30 studenten aan deel. De precieze invulling is per bedrijf verschillend.

2. Waarom deelnemen aan een business course? Het is voor jou een goede manier om een bedrijf te leren kennen, omdat het een kijkje achter de schermen biedt. Zo kom je er achter of het bedrijf bij je past. Maar het is tegelijkertijd ook een mogelijkheid om te laten zien wat jij in huis hebt.

3. Wie doen er mee aan business courses? Er worden vooral laatstejaars studenten met een universitaire opleiding uitgenodigd, maar ook derdejaars die in de tweede helft van hun jaar zijn kunnen zich al oriënteren. Vaak wordt er verlangt dat je tijdens je studie bezig bent geweest met sociale en bestuurlijke activiteiten.

4. Wanneer worden business courses gehouden? Business courses worden op verschillenden momenten georganiseerd. Het hangt af van de planning van het bedrijf. Vele business-courses worden gekoppeld aan een traineeships die vaak in twee keer in het jaar starten. Vele business courses vinden plaats in de periode van september tot mei. Sommige bedrijven organiseren meerdere business courses per jaar. Inschrijven kan vaak een aantal weken voorafgaand aan de business course.

5. Waar vinden business courses plaats? Vaak vinden business courses plaats op de hoofdvestiging van het bedrijf in Nederland en soms bezoek je meerdere locaties. Bij een internationaal bedrijf is het ook mogelijk dat je naar het buitenland gaat om een internationaal kantoor te bezoeken.

6. Hoe kan je, je voorbereiden voor business courses? Oriënteer je goed op het aanbod en voor welk traject de business course is. Oefen met assessments en IQ-testen. Deze maken vaak deel uit van het selectieproces van een business course. Probeer er tijdens een business course achter te komen of je bij het bedrijf past. Praat veel met verschillende medewerkers van het bedrijf. Zorg dat je weet wat het bedrijf doet en waar het voor staat. Kom uitgerust op de business course want het is een intensieve dag.

Als laatst Borrelen! Borrelen is, hoe raar het ook klinkt, een belangrijk onderdeel van bedrijven en ook van een business course. Recruiters kunnen zo beoordelen of een deelnemer een geschikte collega is en of de persoonlijkheid van degene bij het bedrijf past. Je sociale vaardigheden worden nog wat beter onder de loep genomen omdat je tijdens het werk veel moet samenwerken.