Overslaan en naar de inhoud gaan
Business-course foto

Een business-course: Een populaire manier om studenten te lokken

Werkgevers lokken de ‘topstudenten’ steeds vaker door middel van business courses en borrels. Bedrijven vechten onderling om de beste afstuderende studenten. 

Grote bedrijven organiseren met regelmaat borrels voor studenten die bijna of net afgestudeerd zijn. Bijvoorbeeld het management adviesbureau  Boer& Croon. Zij hebben een duidelijk doel: netwerken. Boer & Croon organiseert borrels voor vijfenzestig ‘topstudenten’ om in informele sfeer kennis te maken met elkaar en het bedrijf. Bedrijven doen er alles aan om in contact te komen met de veelbelovende studenten. Bedrijven halen alles uit de kast, van open dagen tot -steeds vaker- business courses. 

Business courses zijn dus steeds vaker een populair wervingsinstrument. Business courses bestaan meestal uit meerdaagse programma’s die in kleine groepjes selecteerde studenten de mogelijkheid bieden een bedrijf van binnen te zien.  Maar hoe verleiden zij nu de studenten?

Bedrijven pakken het meestal groots aan. De programma’s zijn veelbelovend. Denk bijvoorbeeld aan lunchen in sterrenrestaurants, overnachten in top hotels en zeiltochten. Er kunnen zelfs speciale bureaus ingeschakeld worden om het entertainment of de invulling van de courses te verzorgen. 

Er wordt dus veel tijd en geld in de wervingsactiviteiten gestopt. Steeds meer bedrijven zien het nut ervan in en ervaren ook de concrete resultaten die er tegenover staan.