Overslaan en naar de inhoud gaan
Succesvol naar business course

Zo wordt jouw business course een succes!

Ga jij binnenkort een business course volgen en ben je benieuwd wat je te wachten staat? Lees hier over de ervaringen van deelnemers.

Je vraagt je vast af: hoe zorg je nu dat je klaar bent voor het werkende leven? Het bezoeken van een business course is daarin de gouden tip. Want hierdoor krijg je een beter beeld van de arbeidsmarkt en van het bedrijf waar je straks misschien voor gaat werken. Siem de Boer vindt een bezoek aan een business course een echte aanrader voor elke student. De studente Siem de Boer economie zit in haar laatste jaar en vindt het daarom belangrijk om zich goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Na haar afstuderen wil ze aan het werk in de bank- en verzekeringswereld, maar omdat dit een branche is waar de concurrentie groot is, is het belangrijk dat ze opvalt tussen de andere kandidaten. “Echt onderscheiden doe je niet meer alleen door bijvoorbeeld het doen van een bestuursjaar, dit blijft belangrijk, maar daarnaast onderheid je, je door het bezoeken van een business course. Ik ben inmiddels al bij meerdere business courses geweest en dat was elke keer weer rijke ervaring. Voor mij de ideaal manier om erachter te komen wat ik leuk vind en bij wat voor soort bedrijf ik pas, want niet ieder bedrijf is het zelfde. Daarnaast verbreed ik mijn netwerk tijdens de business courses.”

Wereldsteden

Tijdens een business course ben je meestal erg intensief en meerdere dagen bezig en geldt er een strenge voorselectie voordat je wordt toegelaten tot de business course. Een business course duurt meestal tussen de twee tot vijf dagen en ben je met een groep van zo’n twintig à dertig andere studenten en pas afgestudeerden. Een business course vindt soms ook in het buitenland plaats, zoals Londen, Madrid, Boston of New York City, dat is een extraatje natuurlijk. Maar wie volgen nu eigenlijk een business course en kom je altijd dezelfde types tegen? Siem: “Het zijn redelijk sociale, ondernemende mensen die initiatief tonen. Mensen die meerdere activiteiten hebben ondernomen, zoals iets in het bestuur van een vereniging of een stage in het buitenland. Ambitie iets wat je goed terug ziet bij deze mensen. Het gebeurt wel is dat ik bij verschillende business courses dezelfde mensen tegen kom. Het leuke van een business course is dat je bij elke course weer iets anders leert.

Voorselectie

Siem vroeg zich bij zijn eerste business course af hoe hij in aanmerking komt, hoe gaat de voorselectie van deelnemers eraan toe? Er worden diverse kanalen ingezet om een business courses onder de aandacht te brengen. Denk aan nationale en internationale career fairs, Social Media, Universiteiten en websites voor business courses. Recruiters maken een voorselectie van de meest interessante kandidaten en die worden uitgenodigd voor een selectiedag waar Recruitment, HR en Lijnmanagers kandidaten interviewen. Aan het einde van deze selectiedag wordt gezamenlijk beslist welke kandidaten definitief geselecteerd worden om deel te nemen aan de business course.