Overslaan en naar de inhoud gaan

IT Business Course

Tijdens een IT business course maak je binnen één tot drie dagen kennis met een bedrijf. Een IT business course valt natuurlijk binnen de IT branche, maar elke richting heeft wel ongeveer een business course. Voor een bedrijf is een business course een recruitment event om alle topstudenten te werven. Voor de deelnemers is het een goede manier om erachter te komen of het bedrijf bij je past. Gedurende de IT business course ben je met IT case bezig, waar het bedrijf gebruik van zal maken om het probleem op te lossen. Voor een IT business course worden vooral universitaire studenten die in hun laatste jaar zitten uitgenodigd. Voor een IT business course is het belangrijk dat je tijdens je studie een beetje affiniteit hebt met sociale en bestuurlijke activiteiten (dit is naast de IT business courses ook belangrijk voor andere richtingen van business courses).

Serieuze boel zo’n IT business course?
Nee hoor, totaal niet. Borrelen blijft erg belangrijk tijdens een IT business course. Het is van belang dat het bedrijf en de kandidaten elkaar ook op deze manier leren kennen. Hierbij kijkt het bedrijf of je persoonlijkheid bij het bedrijf past. Er wordt veel in groepen gewerkt bij bedrijven, dus het is belangrijk dat je je op je gemak voelt daar en dat het bedrijf dat ook ziet en vindt. Tijdens een IT business course wordt er ook in groepen gewerkt. Er nemen ongeveer 20 tot 25 deelnemers deel aan een IT business course. 

Wat moet je zeker niet doen tijdens een IT business course?
Zorg dat je gepast bent gekleed. Draag geen sportschoenen of schoenen die je aan hebt met het uitgaan. En speciaal voor de vrouwen.. zorg ervoor dat je geen te diep decolleté hebt en draag geen te korte rok. Maar blijf ondanks deze no go’s wel zeker jezelf! 

Kom niet bij de IT business course aan, zonder dat je informatie over het bedrijf hebt gelezen. Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint en dat je de basis van het bedrijf kent. Verder moet je wel weten wat je in verschillende situaties kunt doen en wat je moet antwoorden of zeggen tijdens discussies. Overtuiging is tijdens een IT business course erg belangrijk. Weet jij overtuigend over te komen tijdens de IT business course en val jij op? Dan maak je een goede kans om één van de werknemers te worden van de organisatie.

De leiding nemen
Tijdens een IT business course wordt er veel gediscussieerd. Uiteraard is het goed om de leiding te nemen. Maar wilt iedereen te leiding nemen? Dan is het misschien nog wel beter om het te accepteren dat een ander de leiding neemt en dat jij daar minder mee bezig bent. Voor de mensen die wat meer op de achtergrond liggen, is er een net zo’n grote kans dat zij worden aangenomen bij de organisatie via een IT business course. Een scherpe opmerking is voor een recruiter al een positieve bijdrage. Een team kan niet bestaan uit alleen maar mensen die de leiding op zich willen nemen. Een team bestaat uit verschillende soorten typen mensen. Dit is dan ook de reden hoe een team goed kan organiseren. Hier is natuurlijk ook sprake van bij een IT business course.

De plaats
IT business courses worden in Nederland gehouden, maar ook in het buitenland. Een aantal steden waar verschillende business courses zijn georganiseerd zijn Hong Kong, Barcelona en Londen. Je zou het niet verwachten, maar zelfs op een cruiseschip worden business courses gegeven!