Overslaan en naar de inhoud gaan
Voorbereiden op een business course | Moongro

Jezelf voorbereiden op een business course, hoe doe je dat?

Door mee te doen aan he business course kan je een bedrijf beter leren kennen, daarnaast is het een goede gelegenheid om jezelf en je talent te laten zien.

Gedurende een business course wil je het beste van jezelf laten zien, daarom is het belangrijk dat je, je goed voorbereid. Tijdens een business course wordt er veel informatie gedeeld, waar het bedrijf het toptalent kan ontdekken om hen vervolgens een aanbieding te doen. En voor talenten om hun netwerk te vergroten. Nu zullen er vast vragen bij je op komen als talent over hoe je je kunt voorbereiden voor zo’n business course. Je aanmelding bij een business course is eigenlijk een sollicitatie bij het bedrijf. Beschouw het daarom ook zo en doe alles wat je bij een sollicitatie ook zou doen. Jij moet je namelijk onderscheiden en jezelf ‘verkopen’ aan het bedrijf, laten zien dat jij het toptalent bent waar ze naar op zoek zijn. Lees hieronder hoe jij je kan voorbereiden op een business course: 

1. Verdiep je in het bedrijf

Voor de business course bereid jij je voor door he goed te verdiepen in het bedrijf. Lees je in, bezoek de website, bekijk het linkedin profiel en lees nieuwsberichten/artikelen van hen. Wees up-to-date. Zorg dat je weet wie hun klanten, maar ook concurrenten zijn en zoek eventueel openbaar gepubliceerde jaarverslagen en jaarcijfers op.

2. Zelfkennis

Naast dat je zorgt dat je het een en ander van het bedrijf weet, moet je ook goed naar jezelf kijken en weten wie jij bent, wat je wilt, wat je kan maar ook wat je zwakke punten zijn. Deze sterkte punten breng je naar buiten tijdens de business course, laat zien wat je goed kan. Probeer je zwakke punten om te zetten in iets positiefs of in ieder geval niet negatief weergeven.

3. Pitch-line

Bij vele business courses zal je gevraagd worden waarom jij het talent bent dat het bedrijf nodig heeft. Zorg dat je jou pitch-line goed voorbereid hebt en in een paar zinnen kan vertellen wat jij voor hen kan beteken en waar jij vandaan komt. Let op dat je niet overdrijft, maar wees ook niet te bescheiden, je mag trots zijn op wat je goed kan. Blijf altijd jezelf!

4. Presentatie

De eerste indruk die jij achterlaat tijdens een business courses heeft een grote invloed over het beeld dat het bedrijf van jou heeft. Zorg er daarom voor dat je op je best voor de dag komt. Stem je kleding af op de bedrijfscultuur, trek iets aan waar je, je prettig in voelt. Neem een open en geïnteresseerde lichaamstaal aan, dat kan je van te voren oefenen voor je familie, vrienden of voor de spiegel.

5. Vragen stellen

Om echt goed bij een bedrijf over te komen is het belangrijk om vragen te stellen. Bedenk de vragen tijdens je voorbereiding, zodat je precies weet wat je wilt weten van het bedrijf. Je laat hiermee zien dat je echt geïnteresseerd bent en je goed ingelezen hebt.

6. Profileren

Tijdens een business course komt vaak een case voor die jij alleen of in een groepje moet uitwerken. Tijdens deze case heb jij de kans om je te profileren. Stel je tijdens de case pro-actief op, toon infinitief, leiderschap en laat zien dat je goed kan samenwerken. Op deze manier ziet het bedrijf jou actieve en geïnteresseerde houding. Hoe duidelijk beeld het bedrijf van jou heeft hoe beter zij kunnen zien of je een klik hebt met het bedrijf en je bij de bedrijfscultuur past. Zo kan het bedrijf jou ook op een passende plek plaatsen als je wordt aangenomen.

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke Business Course, neem dan een kijkje op deze website! Hier vind je een overzicht van alle aangeboden business courses van dit moment.