Overslaan en naar de inhoud gaan
Chocola foto

Nestlé Business Course

Nestlé behoort tot de grootste voedingsmiddelconcern in de wereld, en overigens leider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness. Stel je voor dat jou carrière hier begint! Neem daarom een kijkje op de website van Nestlé om je aan te melden voor een business course van Nestlé. Nestlé streeft ernaar om hun consumenten constant de beste voedingsproducten te bieden, geschikt voor ieder moment van de dag, van ochtend tot avond en gedurende het hele leven.

Nestlé Business Courses

Nestlé biedt interactieve courses wat vaak als onderliggende reden geldt als het selectiemoment voor het Nestlé Young Talent Programme. Dit is een driejarig programma waarin groeien en leren met de focus op jou als persoon en talenten centraal staan.

Tijdens de Nestlé Business Course maak je, samen met 23 andere studenten, in een informele setting kennis met de topmanagers en jonge starters binnen Nestlé. Daarnaast ga je zelf aan de slag met een interessante praktijkcase, waarin je kunt laten zien wat jij in je mars hebt, zowel qua talent als persoonlijkheid. Daarnaast heeft het Young Talent Programme van Nestlé drie commerciële disciplines, namelijk: Marketing, Category Management en Account Management.

De selectie voor het Young Talent Programme vindt één keer per jaar plaats, tijdens de Nestlé Young Talent Business Course. 

Motivatie voor de Business Course

Nestlé heeft een motivatieformulier voor de business courses. Een aantal punten kan jij hierin vermelden.

1. Algemeen
Hier vermeld je waarom jij geïnteresseerd bent in Nestlé en hoe jij jezelf ziet binnen marketing, sales en category management.
2. Persoonlijk
De drie richtingen (marketing, sales en category management) zijn gericht op het overtuigen van de consument. Daarom is het verstandig dat jij een situatie voorbereidt waarin je het moeilijk vond om iemand te overtuigen. Daarnaast is het verstandig dat jij nadenkt waarin nog verbeteringen zitten en wat jou vaardigheden zijn.
3. Informatie
 Nestlé Uiteraard moet jij je inlezen in het bedrijf. Zorg ervoor dat je alle algemene informatie weet over Nestlé.

Algemeen profiel Business Courses

Nestlé Nestlé heeft uiteraard voor de business courses een gewenst profiel. Hieronder volgen een aantal kenmerken van dit profiel:
• een (bijna) afgeronde Masteropleiding, bij voorkeur richting Bedrijfskunde of Economie;
• vloeiende beheersing van de Nederlandse taal;
• brede commerciële interesse en ambitie;
• grote affiniteit voor Fast Moving Consumer Goods;
• een grote dosis drive;
• een pragmatische instelling;
• analytisch sterk;
• communicatief zeer vaardig.

Na de Business Course

De Nestlé Young Talent Business Course is een unieke ervaring. Je komt uiteraard in contact met Nestlé, wanneer dit van beide kanten positief ervaart wordt kan jij na de business course een contractaanbod krijgen voor een baan in het Young Talent Programme. In het Young Talent Programme krijg je de kans om je uiteindelijk te ontwikkelen tot commerciële top manager.