Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is een business course

Wat is een business course?

Een business course is een kennismaking tussen studenten en bedrijven. Tijdens een business course kan zowel het bedrijf als de student zich goed oriënteren door een intensieve kennismaking tussen beide partijen. 

Wat houdt een business course in?

Business courses zijn de ideale manier om een bedrijf goed te leren kennen. Een business course is meerdere dagen, met de bedoeling dat studenten een bedrijf leren kennen en andersom. Zo kan een student gemakkelijk erachter komen of het bedrijf bij hem past. Een business course is normaliter niet één dag, maar meerdere dagen waaraan meestal rond de 20 studenten aan deelnemen.  

Verder is het gebruikelijk dat er tijdens een business course presentaties worden gegeven, dit kan zowel van het eigen bedrijf zijn als van een externe spreker. Het hangt af van het bedrijf die de business course organiseert hoe de planning eruit ziet, maar er wordt vaak aan een case gewerkt.  

Aan wie is een business course gericht?

In de meeste gevallen worden business courses georganiseerd voor laatstejaars studenten. Het is belangrijk dat je als student je bezig houdt met sociale of bestuurlijke activiteiten. Je bent dus een actief en sociaal student, die veel zelfkennis heeft. Bedrijven kijken tijdens de sollicitatieprocedure vaak naar het totale plaatje van een student. Bereid je daarom goed voor op een business course. Niet alleen is het handig als je genoeg weet van het vakgebied, ook is het verstandig van te voren informatie te verschaffen van het bedrijf.  

Verschillende soorten business courses 

Heel veel bedrijven organiseren business courses. Aangezien deze bedrijven natuurlijk verschillende specialisaties hebben, zullen de business courses ook verschillend zijn. Daarnaast wordt iedere business course anders georganiseerd,  elk bedrijf kan natuurlijk zelf een business-course indelen. Daarnaast komt voor dat een business course in het buitenland gehouden wordt in plaats van op kantoor, jij kan ook deelnemen aan international business courses.