Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is een IT/ICT business-course?

Wat is een IT/ICT business-course?

Wat is een IT/ICT business-course?

Een IT/ICT business-course is een kennismaking tussen studenten en bedrijven. Tijdens een business course kan zowel het bedrijf als de student zich goed oriënteren door een intensieve kennismaking tussen beide partijen. Hierbij volgen studenten vaak meerdere dagen een traject, waarbij ze een case oplossen en het bedrijf beter leren kennen.

Wat ga je doen tijdens een IT/ICT business-course?

IT/ICT business courses zijn de ideale manier om bedrijven goed te leren kennen. Een business course is meerdere dagen, met de bedoeling dat studenten een bedrijf leren kennen en andersom. Zo kan een student gemakkelijk erachter komen of het bedrijf bij hem past. Een business course is normaliter niet één dag, maar meerdere dagen waaraan meestal rond de 20 studenten aan deelnemen.

Verder is het gebruikelijk dat er tijdens een business course presentaties worden gegeven, dit kan zowel van het eigen bedrijf zijn als van een externe spreker. Het hangt af van het bedrijf dat de business course organiseert hoe de planning eruitziet, maar er wordt vaak aan een case gewerkt. Deze case zal in het geval van een IT/ICT business course natuurlijk gaan over een IT/ICT vraagstuk of een probleem wat opgelost moet worden.

Bedrijven die dit organiseren kunnen zijn:

Wat zijn de mogelijkheden voor buitenlandse IT/ICT business courses?

Er zijn natuurlijk erg veel IT/ICT bedrijven die business-courses organiseren.  Aangezien deze bedrijven natuurlijk verschillende specialisaties hebben, zullen de business courses ook verschillend zijn maar vaak wel gericht op een IT/ICT vraagstuk. Daarnaast wordt iedere business course anders georganiseerd, elk bedrijf kan natuurlijk zelf een business-course indelen. Het kan voorkomen dat een IT/ICT bedrijf een business course organiseert in het buitenland omdat ze daar een vestiging hebben of omdat de business course niet op kantoor is gericht.