Overslaan en naar de inhoud gaan

BDO Insight Day

Bedrijf: BDO
Richting(en): Accounting, Banking / Finance |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Startdatum: 03 maart 2020
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Ben jij nieuwsgierig naar het echte werk?

De wereld ligt aan je voeten. Je hebt talent. Ambities. En de drive om het te gaan maken. Maar waar komen jouw talenten het best tot hun recht? En waar voel jij je écht op je plek? Ontdek het tijdens de BDO Insight Day!

Op dinsdag 3 maart 2020 bieden wij jou graag een nieuw perspectief op de start van jouw accountancy carrière. Tijdens de BDO Insight Day ontdek je zelf de waarde van, wat wij noemen, een kantoor met het beste van twee werelden: een wereldwijd kennisnetwerk én sterke regionale betrokkenheid.

Je kunt zelf kiezen met welk BDO-kantoor je kennis wilt maken op deze dag: Alkmaar, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Eindhoven, Dordrecht, Groningen, Hengelo, Maastricht, Roosendaal, Rotterdam, Rijswijk, Tilburg en Utrecht.

Het echte werk

De BDO Insight Day is geen reguliere inhousedag of business course, zoals je misschien gewend bent. De Insight Day staat volledig in het teken van écht ervaren hoe het is om in de accountancy te werken. Je gaat dus ook écht mee naar een klant en zelf werkzaamheden uitvoeren onder begeleiding van een ervaren BDO'er. We starten de dag bij het BDO-kantoor van jouw keuze. Hier word je samen met de andere studenten persoonlijk ontvangen door de partner en maak je kennis met de collega’s op de vestiging. Ook leer je jouw buddy alvast beter kennen en kom je meer te weten over de BDO organisatie.

Vervolgens is het tijd voor het echte werk. Jouw buddy neemt je mee naar zijn of haar team bij de klant. Hier kom je alles te weten over de klant, het controleproces en natuurlijk: de werkzaamheden. Onder begeleiding van jouw buddy ga je verschillende controles uitvoeren en in gesprek met de klant. Zo ervaar je optimaal hoe het is om bij BDO te werken. Vanuit de klant reis je aan het einde van de werkdag met je buddy door naar het restaurant in de regio. Hier ontmoet je de studenten en BDO collega's van de andere vestigingen en sluiten we de dag gezamenlijk af met een heerlijk diner en valt er ook nog een prijs te winnen. 

Interesse en aanmelden

Wil jij écht ervaren hoe een werkdag als startend accountant bij BDO eruit ziet, de sfeer en cultuur binnen BDO proeven en inzicht krijgen in hoe BDO’ers met elkaar en met hun klant samenwerken? Ben jij 3e jaars bachelor- of masterstudent met interesse in Accountancy of in de eindfase van jouw hbo-opleiding Accountancy/Finance & Control? Meld je dan aan voor de BDO Insight Day, de ideale combinatie van een meeloop- en inhousedag! Laat via de knop hieronder jouw gegevens achter voor deelname aan de BDO Insight Day op dinsdag 3 maart 2020! Aanmelden kan tot en met maandag 17 februari.

Selectieprocs

Via bovenstaande link upload je je cv met daarin je relevante werkervaring en opleidingen. Na je inschrijving neemt de recruiter contact met je op voor een telefonische kennismaking. Wanneer deze kennismaking positief is volgt een online capaciteitentest (max. 30 minuten). Na afronding van deze test krijg je van ons bericht of je definitief geselecteerd bent voor de BDO Insight Day.

We verheugen ons op je aanmelding en zien je graag op 3 maart in Alkmaar, Alphen aan de Rijn/Rijswijk, Amstelveen, Apeldoorn, Arnhem, Breda/Roosendaal, Eindhoven/Maastricht, Dordrecht/Rotterdam, Groningen, Hengelo, Tilburg of Utrecht!

Vooraanmelden

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Manager Accountancy RA | Regio Alkmaar

Accounting

BDO - Alkmaar

Je bent als afgestudeerd registeraccountant een volwaardig gesprekspartner en adviseur voor jouw klanten. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van de controles en bijzondere opdrachten en hebt een neus voor het signaleren en initiëren van omzetmogelijkheden, zowel bij bestaande als nieuwe relaties. Met jouw ruime kennis en ervaring weet jij je medewerkers te enthousiasmeren en te coachen in hun persoonlijke en vakinhoudelijke groei. Samen met een partner binnen BDO werk je zelf ook aan jouw persoonlijke groei en succes.

De top 5 van jouw werkzaamheden

  • Je hebt de leiding over een aantal controleteams.
  • Je behandelt bijzondere opdrachten.
  • Je signaleert en initieert adviesmogelijkheden bij klanten.
  • Je bent betrokken bij acquisitietrajecten.
  • Je bent mentor/coach van de medewerkers in het controleteam.

De werkomgeving
BDO biedt een professionele werkomgeving, waarin je kennis en vaardigheden verder ontwikkeld worden. Je maakt deel uit van een team collega’s binnen de Audit & Assurancepraktijk van de vestiging Alkmaar of Amstelveen. Je hoofdstandplaats is afhankelijk van jouw voorkeur en uiteraard kun je ook werken op de andere vestigingen.  De Audit & Assurance praktijk van de vestiging Alkmaar bestaat uit zo’n 60 collega’s en de vestiging Amstelveen uit zo’n 150 collega’s. Onze klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit enerzijds het familiebedrijf en anderzijds de corporate cliënts waaronder publieke organisaties, beursfondsen en internationaal opererende ondernemingen vallen.

Aanmelden tot en met

Meeloopstage Accountancy RA (februari 2021) - Groningen

Accounting

BDO - Groningen

Een meeloopstage in de Audit & Assurance (controle)praktijk bij BDO betekent direct meewerken onder begeleiding van ervaren collega’s. Je gaat vanaf de eerste dag mee op klantbezoek. Afhankelijk van de periode waarin je stage valt, werk je mee aan de interim-controles waarbij we processen en interne controles testen of bij de balanscontroles wanneer we de jaarrekening onder de loep nemen. Een meeloopstage geeft veel afwisseling en een brede kennismaking met de praktijk. Je werkt voor veel verschillende klanten. Juist het in de keuken mogen kijken bij diverse bedrijven in de regio maakt deze stage zo interessant.

De werkomgeving
BDO biedt een professionele werkomgeving, waarin je kennis en vaardigheden verder ontwikkeld worden. Je maakt als stagiair(e) deel uit van een team van 51 collega’s binnen de Audit & Assurancepraktijk van de vestigingen Groningen en EmmenJe hoofdstandplaats is Groningen. Je werkt in teams die per klant verschillend kunnen zijn. Onze klantenportefeuille is zeer divers waarbij de nadruk ligt op enerzijds het MKB-/familiebedrijf en anderzijds de corporate cliënts waaronder publieke organisaties, beursfondsen en internationaal opererende ondernemingen vallen. 

Aanmelden tot en met

Startend Assistent Accountant RA (februari 2021) - Roosendaal

Accounting

BDO - Roosendaal

Jouw ideale start van een carrière in de accountancy begint in de controlepraktijk van BDO. Waarom? Omdat je vanaf de eerste dag al direct met het team op pad gaat en werkt voor veel verschillende klanten uit diverse branches. Denk aan MKB-/familiebedrijven en corporate cliënts zoals publieke organisaties, beursfondsen en internationaal opererende ondernemingen. Je hebt zowel variatie in opdrachtgevers als je verantwoordelijkheden. Je krijgt snel inzicht in alle facetten van de bedrijfsvoering en ziet zaken in hun onderlinge samenhang.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden
Een nieuwe week, een nieuwe controle. Deze week ga je samen met je team de jaarrekening van een handelsonderneming in schoenen controleren. Jullie maken kennis met de controller en worden meegenomen in de belangrijkste ontwikkelingen in de jaarrekening. Vervolgens maken jullie een werkverdeling en start je jouw eerste controleonderdeel: overige bedrijfskosten. Je neemt de opgeleverde documentatie door. Heeft de klant alle benodigde stukken opgeleverd? Zijn de aangeleverde analyses duidelijk te volgen? Je ziet direct dat de marketingkosten fors zijn toegenomen en klopt aan bij de controller. Hij vertelt je dat het bedrijf vorig jaar een enorme reclamecampagne heeft gelanceerd en laat je de facturen zien. Deze en alle andere uitkomsten van je controle op de overige bedrijfskosten verwerk je in het controledossier.

Na de lunch stap je in de auto en rijd je naar kantoor, je hebt een voorbespreking van een controle die volgende week plaatsvindt. Het betreft de controle van een goededoelenorganisatie. Samen met het team op deze opdracht bespreek je de recente ontwikkelingen bij de klant, de risico’s in de controle en de controleaanpak. Tevens bespreken jullie elkaars persoonlijke leerdoelen en de planning voor volgende week.

Je werkdag is bijna ten einde en je opent nog even je mailbox. Nog een aantal mailtjes beantwoorden en snel je auto in, want het is sportavond!

De werkomgeving
Je bent onderdeel van een team van 20 collega’s. Het team is professioneel en gefocust om de beste resultaten neer te zetten voor de opdrachtgever. De teams wisselen per klant maar we zorgen er altijd voor dat je goed begeleid wordt door een ervaren collega. Daarnaast heb je een mentor die je coacht in je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Regelmatig zijn er sportactiviteiten, borrels en is er een jaarlijkse ski-trip.