Overslaan en naar de inhoud gaan

Young Coffee Talent Program

Bedrijf: Young Colfield
Richting(en): Consulting |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Young Colfield

Talent Program

Voor ons Talent Program zijn wij altijd opzoek naar jonge professionals die het maximale uit zichzelf willen halen. Talenten die de beste zijn en de beste willen blijven. Ben je er nog niet uit in wat voor rol of organisatie jij het beste tot je recht komt? Of waar jij het gelukkigst van wordt? Dat geeft niet. Wij staan klaar om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan.

Jij hebt een passie voor organisaties. Van profit tot non-profit, van start-up tot corporate. Of het nu gaat om het optimaliseren van processen, projectmanagement of communicatie: jij zet je tanden erin en laat niet meer los. In twee jaar voer jij drie tot vier opdrachten uit bij verschillende organisaties in verschillende rollen. Ook buiten de opdrachten om zorgen wij ervoor dat je je blijft ontwikkelen door intensieve persoonlijke begeleiding.

Door hardskill trainingen als SCRUM, Adviesvaardigheden en Appreciative Inquiry blijf jij jezelf ontwikkelen. Maar wij focussen ons niet alleen op de harde skills. Bij ons zijn soft skills net zo belangrijk. Jij bent onbevangen, daadkrachtig en wilt reflecteren op jezelf. Bij Young Colfield zorgen we voor een omgeving waarin dat kan en volg je trainingen als Conflicthantering en Persoonlijk Leiderschap.

En je doet het bij ons niet alleen. Samen met zeven andere trainees vorm je een traineegroep waarmee je een hechte band opbouwt. Door intervisies, maandelijkse inspirerende sessies, veel gezelligheid én een Talent Manager die altijd voor je klaar staat, haal jij het maximale uit deze reis.

Voorwaarden Talent Program Do you have what it takes?

Universitaire studie

Een afgeronde universitaire studie, welteverstaan. Bij voorkeur Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of een andere studie waarin je jouw passie voor organisaties hebt kunnen botvieren.

Lef

Een gezonde dosis durf is essentieel in ons werk. Jij wandelt dus fluitend buiten de gebaande paden. 

Authentiek

Je bent zelfkritisch en staat te popelen om te groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld. We vinden het namelijk heel belangrijk om met fijne mensen te werken.

Maximaal 2 jaar werkervaring

Helemaal geen werkervaring? Geen probleem. Een beetje werkervaring? Ook prima.

Nevenactiviteiten

Bestuurslid van de studie- of voetbalvereniging, redacteur voor het studieblad of student-assistent: je deed verschillende dingen naast je studie.

Selectieprocedure Talent Program I have what it takes!

Mooi. Maar Young Colfielder word je niet zomaar. Check hieronder hoe onze selectieprocedure verloopt.

1. Stuur jouw cv

Plus een brief met je verhaal en het balletje begint te rollen.

2. Eerste selectiegesprek

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Dan nodigt Anneloes je uit voor een gesprek. Zij is onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek maak je een capaciteitentest bij ons esthetisch verantwoorde kantoor.

3. Tweede selectiegesprek

Test gehaald en Anneloes overtuigd? Dan vul je online een vragenlijst in over je persoonlijkheid en bespreek je de uitkomst hiervan met Els, Anne of Matthijs, onze Talent Managers.

4. Selectiedag

Wederom een goed en fijn gesprek gehad? Dan word je uitgenodigd voor de selectiedag. De selectiedag bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een persoonlijke presentatie, assessments en individuele gesprekken. Aan het eind word je beoordeeld. Daarbij betrekken we ook graag opdrachtgevers.

5. Arbeidsvoorwaarden

Heb je ook de vierde stap succesvol doorlopen? Yes, gefeliciteerd! Tijdens een laatste gesprek nemen we alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken we wanneer je gaat beginnen. We houden hier graag rekening met jou wensen en mogelijkheden, dus de startdatum is altijd in overleg.

Ga naar de website van Young Colfield

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Sales & Event Management stage

PR / Communicatie, Marketing / Product Management

Young Colfield - Amsterdam

Zin in een persoonlijke stageomgeving waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen, waar je veel vrijheid krijgt en je een bijdrage kan leveren aan het draaiende houden van Young Colfield?

Word jij enthousiast van Commercie en Event Management? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees de vacature en wie weet tot snel!

Aanmelden tot en met

Dedicated Program - NIBC IT Business Trainee

IT / ICT

Young Colfield - Amsterdam

Heb jij sterke affiniteit met zowel de IT wereld áls de business en strategie? En sta jij open voor een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling? Solliciteer dan voor een rol als Business IT trainee bij NIBC via het Dedicated Program van Young Colfield!

Als Business IT trainee volg je een traineeship van 13 maanden dat gericht is op gedreven, WO-afgestudeerde starters met een passie voor IT en business. Dus ben jij recent afgestudeerd (max. 2-3 jaar werkervaring) en wil jij een van de kartrekkers worden van de digitale transformatie van NIBC? Lees dan snel verder!

Met ons IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

  • Enerzijds learning on the job in de dynamische IT omgeving van NIBC, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige professional.
  • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma, persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield.

Op welke uitdagende plek kan ik terecht komen?

NIBC is een relatief kleine speler in de financiële dienstverlening en is voortdurend op zoek naar niches waar andere banken niet kunnen opereren. Wanneer hun commerciële afdelingen een marktkans identificeren, moet NIBC IT snel nieuwe IT-oplossingen kunnen realiseren om in te spelen op de behoeften van de klanten van NIBC. Bankieren wordt immers steeds meer digitaal en IT gedreven! Dit doen ze door te werken met geavanceerde technologieën en het ondernemersbloed wat door de aderen van het bedrijf stroomt. Word je enthousiast van het meewerken aan een vooruitstrevend bedrijf dat middenin een digitale transformatie zit? Dan is NIBC de plek voor jou! De IT-afdeling is namelijk de drijvende kracht achter de digitale transformatie van de bank. Deze transformatie heeft onder andere als doel om de business en de IT verder met elkaar te verbinden en integreren. De nieuwe IT-organisatie streeft ernaar om snel product ontwikkelingen en/of digitale software gerelateerde ontwikkelingen op te leveren. Door de implementatie van Scrum en Agile zal daarom de samenwerking in gezamenlijke projecten intensiveren en de transformatie naar DevOps zal een soepele circulaire run van ontwikkeling, implementatie, beheer en verandering mogelijk maken, waardoor NIBC nog beter in staat zal zijn om snel nieuwe kansen te benutten.

Met wat voor soort projecten houd ik mij dan bezig?

Je kan bij NIBC aan de slag als Business Analist of Portfolio Analist.

Business Analist: Krijg je energie van het analyseren van informatie en het verbeteren van IT-processen om bedrijfsgroei mogelijk te maken? En wil je graag een rol vervullen in de digitale transformatie van de bank? Dan is een rol als Business Analist jou op het lijf geschreven!

Als business analist heb je een sleutelrol in de organisatie. Je analyseert de informatie en de processen die nodig zijn om bedrijfsinitiatieven te ondersteunen. Je verzamelt en formuleert de functionele en niet-functionele vereisten van bedrijfsoplossingen en weet hoe je deze moet communiceren naar verschillende stakeholders. Hierdoor ben je altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor het bereiken van de strategische doelen van de bedrijfs- en IT-afdelingen.

Portfolio Analist: Word jij enthousiast van een rol waarin je veel aan het schakelen bent met verschillende stakeholders, een rol vervult in het digitale transformatie proces van de bank en op strategisch niveau meedenkt? Dan is een rol als Portfolio Analist(PA) interessant voor jou! In deze rol ben je echt een spin in het web. Je bent continue bezig met het managen van projecten en programma’s die voor de bank belangrijk zijn om uiteindelijk de strategie te behalen. Dit houdt o.a. in dat je de IT afdelingen ondersteunt en adviseert op het gebied van Project Portfolio management. De PA beoordeelt, bewaakt en rapporteert namelijk de voortgang van de digitale transformatie, zodat alle relevante belanghebbenden goed worden geïnformeerd. Verder ondersteunt de PA projectportfoliobeheer bij het beoordelen van de impact van veranderingen binnen het projectportfolio. En je bewaakt en verbetert continu de Change Management Methodology (begeleiding, snelle referenties, sjablonen, faciliteert teams en verandert leads waar nodig, verzamelt geleerde lessen, etc.).

Wil je meer weten over deze rollen, het team en de werkzaamheden? Neem dan contact met ons op, dan delen we de uitgebreide vacatures met je!

En waarom dan Young Colfield?

Bij Young Colfield helpen we jou om zelfbewuster te worden. Inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Dat vinden wij belangrijk, daar krijgen wij energie van. Dit doen we door: het soft- én hardskill opleidingsprogramma, één op één coaching, en het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatiegesprekken met je opdrachtgever. En niet te vergeten, dit doe je ook samen met je team van 4-8 andere IT trainees. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je veel aandacht aan teambuilding en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Het inhoudelijke opleidingsprogramma wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijk ontwikkelbudget voor eigen specifieke invulling. Oftewel, alles wat te maken heeft met jouw ontwikkeling is volledig gericht op jou helpen groeien.

Aanmelden tot en met

Talent Program

Online Marketing, PR / Communicatie

Young Colfield - Nederland

Voor ons Talent Program zijn wij continu op zoek naar young professionals met een afgeronde universitaire studie en maximaal twee jaar werkervaring. Jij bent bereid om naar jezelf te kijken, te leren en te ontdekken. En je hebt een enorme drive en de ambitie om aan de slag te gaan bij opdrachtgevers als KLM, het Ministerie van Veiligheid & Justitie, Gemeente Utrecht, ABN Amro, Univé, ING, Defensity College of Frame (start-up).