Overslaan en naar de inhoud gaan
Zo word je geselecteerd voor een Business Course

Hoe word je geselecteerd voor een Business Course?

Ben jij van plan om een business course te volgen? En vraag je, je af hoe bedrijven bedrijven studenten selecteren voor hun business course? Recruiters van Allen & Overy en PostNL geven inzicht waar zij allemaal op letten.

De Business course in het kort

Recruiter bij advocatenkantoor Allen & Overy: In het verleden organiseerden we altijd business-courses van vier maanden. Sins 2014 hebben wij onze business-course drastische verkort omdat we merkten dat studenten geen tijd hebben voor een business-course van zo’n omvang, daarom is er gekozen voor een business-course van week. De business-course moet vernieuwend, snel en dynamisch zijn, zodat de student volop geprikkeld wordt en het bedrijf alles te weten komt wat het wil weten. Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor en dat willen wij dan ook overdragen op de kandidaten. Daarom vindt de business course plaats op het kantoor in Nederland en op een vestiging in het buitenland.” 

Manager recruitment bij PostNL: Een van de business-courses van Post NL is ­‘The 24 hours of PostNL’ die bedoeld is voor studenten in de laatste fase van hun studie die zich willen oriënteren op een (afstudeer)stage of carrière bij PostNL. De naam van de business-course zegt het al; het duurt 24 uur. De selectie van kandidaten is een van de belangrijkste onderdelen van de organisatie. We willen de juiste mensen aantrekken, personen die talent hebben en bij het bedrijf passen. Ook moeten er geconcurreerd worden met grote bedrijven als Shell of Unilever, bedrijven met meer imago. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat studenten een goed beeld krijgen van een carrière bij PostNL en wij juist een goed alternatief zijn voor organisaties die door hun naam veel kandidaten trekt.

De selectie vooraf

Recruiter bij advocatenkantoor Allen & Overy: “We zoeken mensen die goed bij ons kantoor passen’’. Kandidaten moeten uiteraard Rechtsgeleerdheid hebben gestudeerd, maar daarnaast willen we meer. We zoeken geen studenten die alleen maar gestudeerd hebben, maar personen die daarnaast ook nog wel activiteiten hebben gedaan en die interesse hebben in het recht en daarom in hun vrije tijd bij bijvoorbeeld de rechtswinkel hebben gewerkt of bijvoorbeeld een bestuursjaar hebben gedaan. Deze activiteiten tonen ons dat je ergens voor staat en er helemaal voor gaat en enthousiast van wordt. Allen & Overy zoekt advocaten, notarissen en ­ fiscalisten die businesswise zijn, die dingen snel oppakken, zelf nadenken en cliënten ook kunnen adviseren. Je hebt lef en weet van aanpakken. Na een gesprek op kantoor wordt er beslist of iemand mee mag doen aan de business course. Er zijn namelijk een beperkt aantal plekken. 

De selectie op de dag zelf

Gedurende de business course wordt er gelet op samenwerking en of de kandidaat juridisch inhoudelijk sterk is. Daarnaast zijn sociale vaardigheden ook belangrijk. Er wordt niet gezocht naar één bepaald type mens, maar juist diversiteit en aanvullingen op elkaar. Maar ook social skills zijn belangrijk. Alleen personen die zich zelf zijn en niet anders voordoen zijn geschikt voor het werkende leven. Een business course is een goede en efficiënte manier om talent te vinden en te leren kennen. En andersom leert de student het kantoor ook goed kennen.

Geïntresseerd? Bekijk hier het overzicht van alle business courses!