Overslaan en naar de inhoud gaan

EY-Parthenon

Consultancy
Locatie: Rotterdam
Naar de website

EY-Parthenon

EY-Parthenon werd in 2014 gevormd na samenvoeging van EY en Parthenon – de wereldwijd opererende strategie boutique heeft inmiddels 35+ kantoren in 22+ landen waar meer dan 1300+ professionals werkzaam zijn.

EY-Parthenon adviseert topmanagement van vooraanstaande bedrijven en instellingen in Europa, de US, Azië en Australië bij hun strategische vraagstukken. Wat sectoren betreft ligt de nadruk in Nederland en België op Private Equity, Retail, FMCG, Logistiek & Transport en Travel & Leisure.

Studentprofiel

Talent, toewijding en enthousiasme zijn belangrijker dan wat voor studie je hebt gedaan. Belangrijke trefwoorden zijn: superieure analytische vaardigheden, sterke nieuwsgierigheid, ondernemend, gedreven, volwassen, no-nonsense-mentaliteit. Je moet in teams willen werken en hebt een positief-kritische houding. Technische studenten, (bedrijfs)economen en econometristen met een brede maatschappelijke interesse blijken vaak aan dit profiel te voldoen.

Carrièremogelijkheden

Een carrière binnen EY-Parthenon is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als Associate met het leren van het vak. Als je dat machtig bent word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je Manager en uiteindelijk wellicht Vice President of Partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zal je merken dat je continu wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt. 

Ook bieden wij diverse stagemogelijkheden.

Sollicitatieprocedure

Voor je daadwerkelijk bij ons komt solliciteren is het goed om alvast een beeld te vormen van het werk bij EY-Parthenon en vooral ook de mensen. EY-Parthenon organiseert regelmatig een Strategy course of andere inhousedagen waarvoor je je kunt opgeven.

Wil je solliciteren, dan ziet de procedure er als volgt uit: Een open sollicitatiebrief met CV en cijferlijsten van middelbare school en universiteit is de basis voor de eerste selectie. Daarna volgt een eerste sollicitatieronde waarin je een numerieke test doet en twee case interviews krijgt. Bij succesvol afronden van de eerste ronde volgt binnen korte termijn een tweede ronde die bestaat uit drie partnerinterviews.