Overslaan en naar de inhoud gaan
Verschil Business Course Inhousedag

Wat is het verschil tussen een Business Course en een Inhousedag?

Tegenwoordig doen organisaties er alles aan om de nieuwe potentiële nieuwe talenten te leren kennen en binnen te halen. Naast de (vooral online) communicatie organiseren steeds meer bedrijven business-courses en inhousedagen. Bedrijven willen graag de beste kandidaten voor de beperkt aantal functies. Daardoor is een extra contactmoment om nieuwe kandidaten te leren kennen ideaal. Daarnaast is het voor de kandidaten een mooie gelegenheid om jezelf beter in kaart te brengen en een goede indruk achter te laten. Maar wat is het verschil tussen een business-course en inhousedag? 

Business Course

Een business-course wordt door een organisatie georganiseerd om in contact te kunnen komen met de meest getalenteerde studenten. Meestal bestaat dit evenement uit meerdere dagen, waar de organisatie de kandidaten op verschillende manieren willen kennen en testen. Er zijn veel verschillende onderwerpen voor business-courses, denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke match tussen organisatie en kandidaat of er wordt een sterke nadruk gelegd op toekomstige werkzaamheden van het bedrijf. Vaak worden er cases voorgelegd die individueel of in teamverband uitgewerkt en gepresenteerd moeten worden. Een business-course is dus vooral bedoeld als wervingsinstrument voor het bedrijf. Bij grote bedrijven is er zelfs een selectieronde voor de business-course. 

Inhousedag

Een inhousedag heeft ook een aantal overeenkomsten met een business-course. Bij een inhousedag is het ook van belang dat het bedrijf met mogelijke kandidaten in contact komt. Een inhousedag is laagdrempeliger dan een business-course. Dit komt omdat je je vaak niet hoeft in te schrijven. Een inhousedag is meestal ook maar een dag. Tijdens deze dag worden veel presentaties, cases, informele borrels en/of een rondleiding op kantoor aangeboden. Zo krijg je ook de mogelijkheid werknemers te leren kennen en vragen te stellen. De sfeer en cultuur van de organisatie komt tijdens zo’n dag naar voren. Het nadeel van inhousedagen is wel dat er vaak grote groepen studenten zijn en je dus meer je best moet doen om je te onderscheiden. 

Benieuwd naar de inhousedagen en traineeships die nu worden aangeboden? Kijk dan snel op www.inhousedagen.nl en www.traineeships.nl